AstroShop Support Resources Education Events Publications Membership News About Us Home
The Astronomical Society of the Pacific

 

   home > events

SEARCH ASP SITE:
 

Events Topics:

 
 

Annual Meeting

 
 

Past Meetings

 
 

Other Workshops, Conferences and Events

 

Cosmos in the Classroom

 
 

Public Lectures

 
 

Tours & Travel

 
 

Special Events

 
         
Science Education and Outreach: Forging a Path to the Future
 

Meeting Schedule Overview

Full Meeting Program (pdf, 2.3 MB)

Daily Oral Session Schedule (pdf)
(preliminary, subject to change)

Daily Poster Schedule
(preliminary, subject to change)

Special Events


Time
Event
Daily Conference Schedule
Saturday, September 12, 2009
8am - 11:45am
Formal Educator Workshops, Astronomy 101 Workshop, Informal Educator Workshops
9:30am - 5:00pm
Astronomical Association of Northern California (AANC) Meeting
11:45am - 1:15pm
Lunch
1:15pm - 5pm
Formal Educator Workshops, Astronomy 101 Workshop, Informal Educator Workshops
6:30pm - 9:15pm
AANC Star Party
Sunday, September 13, 2009
8am - 11:30am
Formal Educator Workshops, Informal Educator Workshops, Amateur Workshop
11:30am - 1:00pm
Lunch
1:00pm - 5pm
SETI SUNDAY: A SETI Institute Speakers Series
5:30pm - 6:15pm
Annual Members' Meeting
6:30pm - 9pm
Welcome Reception
Monday, September 14, 2009
7:00am
Breakfast (Redwood Ballroom)
8:00am
Opening Remarks and Keynote Session
9:30am
1-minute Poster Presentations
10:15am
Break, Poster and Exhibit Viewing
10:45am
Parallel Sessions: 10-minute orals and 45-minute sessions
11:30am
Lunch on your own
1:30pm
Interactive Plenary Panel Session: Collaboration Across the Sciences: How Can We Improve Our Practice and Prepare the Future Workforce?
3:00pm
Break, Poster and Exhibit Viewing
3:30pm
Parallel Sessions: 90-minute Sessions
5:15pm
NASA Town Hall Meeting
7:30pm
Public Talk by Dr. John M. Grunsfeld, NASA
Rescuing Hubble: An Astronaut's Adventures in Space
Tuesday, September 15, 2009
7:00am
Breakfast (Redwood Ballroom)
8:00am
Interactive Plenary Panel Session: International Year of Astronomy: Can We Keep the Party Going?
9:30am
1-minute Poster Presentations
10:15am
Break, Poster and Exhibit Viewing
10:45am
Parallel Sessions: 10-minute orals and 45-minute sessions
11:30am
Lunch on your own
1:30pm
Interactive Plenary Panel Session: Refining the Practice: Can We Really Make an Impact?
3:00pm
Break, Poster and Exhibit Viewing
3:30pm
Parallel Sessions: 45-minute sessions and 90-minute sessions (Part 1)
4:15pm
Break, Poster and Exhibit Viewing
4:30pm
Parallel Sessions: 45-minute sessions and 90-minute sessions (Part 2)
6:30pm
Awards Banquet
Wednesday, September 16, 2009
7:00am
Breakfast (Redwood Ballroom)
8:00am
Interactive Plenary Panel Session: The Future is Here: Can EPO Navigate the Digital Age?
9:30am
Parallel Sessions: 45-minute sessions
10:15am
Break, Poster and Exhibit Viewing
10:45am
Parallel Sessions: 10-minute orals and 45-minute sessions
11:30am
Lunch on your own
1:30pm
Parallel Sessions: 90-minute sessions
3:00pm
Break, Poster and Exhibit Viewing
3:30pm
Concluding Plenary Session: Rapporteurs and Final Remarks

 

 
 

home | about us | news | membership | publications

events | education | resources | support | astroshop | search


Privacy & Legal Statements | Site Index | Contact Us

Copyright ©2001-2010 Astronomical Society of the Pacific
ASP Auction!